Over MaasRefinery

MaasRefinery BV is een jong bedrijf en volop in ontwikkeling. Wij leggen ons toe op de verwerking van plantaardige oliën en vetten voor de  voedingsmiddelenindustrie, zowel op het gebied van conventionele als biologische oliën en vetten.

Het is een ‘state of the art’ raffinaderij, ontworpen volgens de laatste technologische ontwikkelingen. Zo wordt bijvoorbeeld alle vrijgekomen warmte maximaal hergebruikt. MaasRefinery staat erom bekend zeer lage raffinageverliezen te hebben.

MaasRefinery raffineert de olie door middel van bleken en deodoriseren, maar kan ook de olie ontwassen (winterization) en/of ontslijmen (degumming) en dat in batches vanaf 5 ton.

Ook op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu worden de hoogste eisen gesteld aan techniek en personeel. We zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001 en 22000 normen, maar voldoen ook aan de biologische richtlijnen van Skal en USDA-NOP. Tenslotte wordt voldaan aan religieuze wensen van klanten op het gebied van Kosher.

MaasRefinery is gevestigd in het dynamische Rotterdamse havengebied, strategisch gelegen naast de tankterminal van Maastank.